Tarieven

WAT KOST COACHING? vs WAT LEVERT HET ME OP?
Een coachingstraject kost uiteraard geld en inzet maar levert ook een heleboel op. Met jouw persoonlijke doelstelling als uitgangspunt brengt het je nieuwe inzichten en kennis. Maar ook kan het bijdragen aan het verkrijgen van nieuwe vaardigheden. Met coaching kom je snel tot de kern en samen met de concrete aanpak biedt het dus een kleine investering met een hoog rendement.

>> Particulier of ZZP-er? Oftewel betaal je zelf?
Bij De Coachfabriek bedraagt het tarief voor een coachgesprek € 85,- per uur. Dit is inclusief btw, alle benodigde voorbereiding en eventuele materialen.

Wat je in totaal kwijt bent voor een coachtraject is uiteraard afhankelijk van de vraag die je hebt en van eventuele stappen die je hierin zelf al hebt gezet. Over het algemeen bestaat een coachtraject uit 3-8 gesprekken. Meer weten over vergoedingsmogelijkheden? Onderaan deze pagina heb ik een en ander op een rij gezet.

>> Bedrijf of overheidsinstelling?
Voor bedrijven of overheidsinstellingen zijn de kosten € 135,- per uur (excl. btw en inclusief voorbereiding, terugkoppeling en eventuele materialen, ).

Voorafgaand aan de start van een traject ontvangt u van mij een offerte en maak ik graag met u afspraken over de verloop van het traject. De inhoud van de coachgesprekken zijn uiteraard vertrouwelijk. Wel kan ik u als werkgever informeren over de ingezette middelen, aanpak en werkwijze. Eventuele tussentijdse gesprekken of eindevaluaties voer ik altijd als 3-gesprek: oftewel samen met coachee, coach en werkgever.

>> Meer weten? Maak hier een afspraak voor een vrijblijvend oriënterend gesprek en informeer naar de mogelijkheden.

>> Vergoedingsmogelijkheden?
Als particulier bestaat de mogelijkheid kosten voor een coachtraject geheel of gedeeltelijk vergoed te krijgen:

  • Via de werkgever – Vaak reserveert een werkgever een opleidingsbudget per medewerker. Coachtrajecten die gericht zijn op de loopbaan of het huidige werk kunnen hieruit worden vergoed. Altijd goed dus om dit na te vragen bij een manager of HR-afdeling. In het algemeen zijn de kosten van een cursus vele malen hoger dan die van een coachtraject.
  • Via de Arbo-dienst – Bijv. in het kader van burn-out preventie. Neem hierover contact op met de bedrijfsarts.
  • Via de belastingdienst – De belastingdienst biedt de mogelijkheid om kosten die je hebt gemaakt voor coaching af te trekken als ‘studiekosten’. Voorwaarde daarbij is wel dat de coaching gericht is op het verkrijgen van een nieuwe baan of als leertraject gericht op het beter functioneren op je werk. De drempel die hiervoor geldt is € 500,-. Kijk voor meer informatie op de site van de belastingdienst of neem contact met je belastingadviseur.
  • Via de ziektekosten – er zijn steeds meer verzekeringsmaatschappijen die de resultaten erkennen van effectieve coaching. Check dus altijd even de mogelijkheden voor vergoeding van coaching bij uw ziektekostenverzekeraar.